Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

T. Macák zostáva generálnym tajomníkom Asociácie európskych novinárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Medzi ťažiskovými aktivitami asociácie je monitorovanie dodržiavania slobody tlače a prejavu v Európe.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Generálnym tajomníkom Asociácie európskych novinárov (AEJ) sa v sobotu po štvrtý raz stal zahraničnopolitický redaktor Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Tibor Macák. Delegáti národných sekcií v západogréckom meste Vonitsa rozhodli, že vo funkcii predsedu AEJ ostane Rakúšan Otmar Lahodynsky. TASR o tom informoval člen AEJ slovenskej sekcie Július Lőrincz.

Tibor Macák pracuje v mediálnej oblasti vyše dvadsať rokov. Okrem iného bol korešpondentom Tlačovej agentúry SR v Bonne, redaktorom zahraničného spravodajstva Slovenskej televízie a pracoval vo francúzsko-nemeckej televízii ARTE. Absolvoval štúdium na Dunajskej univerzite v rakúskom Kremse, oddelení Európska akadémia žurnalizmu, kde získal titul Master of Advanced Studies.

AEJ založili v roku 1962 v San Reme. Medzi ťažiskovými aktivitami asociácie je monitorovanie dodržiavania slobody tlače a prejavu v Európe. V rámci tejto agendy úzko spolupracuje s Radou Európy a Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.