Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Takto marihuana rozveselila staré mamy

TÝŽDEŇ NA WEBE: Takto marihuana rozveselila staré mamy. Foto: cut.com

Najnovšie vydanie Týždňa na webe prináša tieto témy - najlepšie Vine videá roku 2014, Rusko chce vlastnú Wikipediu, tri staré mamy fajčili marihuanu prvýkrát.


Bratislava 25. novembra (TABLET.TV) – Minulý týždeň sme vám ukázali najlepšie selfie tohto roka a keďže pomaličky prichádza čas bilancovať, v tomto vydaní si ukážeme najlepšie 6-sekundové, zaslučkované Vine videá roku 2014.

Facebook už zaplavovalo kadečo. Najnovšie sú to spomienkové videá, stojace na hodnote priateľstva. Stačí, ak si vyberiete, komu sa chcete poďakovať. Môžete dokonca označiť aj statusy či spoločné fotky, ktoré chcete vo videu mať.

Facebook má ešte jednu novinku, chce konkurovať LinkedInu. Profesionálny Facebook at work má byť oddelený od osobného účtu. Okrem hľadania nových zamestnancov ponúkne aj chatovanie s kolegami či spoluprácu na projektoch. Služba má byť bezplatná a vraj ju spustia už onedlho. Zatiaľ sú to všetko však len dohady, pretože sieť novinku ešte nepotvrdila.

Sila jedla. Taký názov má zaujímavý projekt fotografií Henryho Hargreavesa a Caitlin Levin. Autori vám ponúknu obraz toho, aké rozdiely sú medzi jedlom chudobných a jedlom bohatých. A to v rôznych krajinách či v historických etapách.

Podrobnejšie a spoľahlivejšie informácie o krajine. To je dôvod, pre ktorý chce Rusko vlastnú Wikipediu. Internetová encyklopédia Wikipedia, existuje vo viac než 270 jazykoch, ruská verzia obsahovala v októbri niečo cez milión článkov. Napriek tomu, na projekt novej Wikipedie vyhradili v Rusku viac než 50-tisíc kníh a dokumentov.

Viac než 15 a pol milióna videní od 19. novembra. To je bilancia videa youtube kanálu Cut Video, ktorého hlavnými hviezdami sú tieto tri staré mamy. Paula, Dorothea a Deirdre fajčili pred kamerou po prvý raz marihuanu. Vo Washingtone, kde video vzniklo, je táto droga legálna. Viac o videu nájdete tu:
cut.com
facebook.com/storiesbycut
twitter.com/cutnews
youtube.com/watchcut