Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

TERAZ.TV: Pozrite si zo záznamu prednášku Game SPOT #17

Foto: thespot.sk

Prednáška, ktorú vysielala TERAZ.TV naživo bola určená nielen pre programátorov.


Bratislava 18. marca (Teraz.TV) - V utorok priniesol portál TERAZ.sk historicky prvý živý prenos Teraz.TV. Bol to prenos z bratislavského The Spot, kreatívneho priestoru pre inovatívnych ľudí.

Konferencia pojednávala o front-end technológiách, akými sú Flash, AIR, Staling, Unity3D, HTML5. Prednášku organizátori spojili i s diskusiou a bola určená pre všetkých, ktorí plánujú vyvíjať a taktiež už vyvíjajú 2D mobilné a multi-platformové hry.

"Jedným z cieľov Teraz TV je prinášať živé prenosy podujatí, či už to budú aktuálne tlačové besedy, diskusie, ale i tematické konferencie, či športové udalosti. Chceme byť internetovou spravodajskou televíziou, ktorá je blízko svojim divákom, užívateľom nových technológií," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Teraz TV podľa Rezníka pracuje s modernými technológiami na záznam udalostí a ich prenos cez internet.

"Už v projekte, s ktorým som sa uchádzal o post riaditeľa TASR som uviedol, že musíme zachytiť vývoj 4G sietí a LTE technológií. Pohyblivé obrázky budú s nastupujúcimi technológiami stále dôležitejšie. Chceme byť televíziou ktorá ctí tradičné profesionálne hodnoty, ale vníma nové trendy. Aj preto začíname symbolickým prenosom z The Spot, inovatívneho priestoru start upov, nápadov a kreatívnej energie," dodal Rezník.



Do diskusie boli pozvaní odborníci na danú tému, ktorí sa podelili o svoje skúsenosti s vývojom 2D hier, poskytli mnoho tipov, trikov a odpovedí na prípadné otázky.

Túto konferenciu si môžete pozrieť zo záznamu na Teraz.sk v sekcii TV.


Viac o konferencii sa dozviete tu.