Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Texasanka porodila v jeden deň dva páry identických dvojičiek

Ilustračné foto Foto: home2.btconnect.com

Pravdepodobnosť, že sa niečo také stane prirodzenou cestou je veľmi malá - len 1 k 70 miliónom.

Washington 19. februára (TASR) - Dva páry identických dvojčiat porodila na sviatok sv. Valentína mladá žena v Texase. Informovala o tom Woman's Hospital of Texas v Houstone s tým, že šanca, že k takejto udalosti dôjde, je 1:70.000.000.

Štyria bratia sa narodili v 31. týždni tehotenstva cisárskym rezom 36-ročnej Tresse Montalvovej. Tressa a jej manžel Manuel Montalvo Jr. uviedli, že nepoužívali žiadne lieky na podporu plodnosti, len dúfali, že ich dvojročný syn Memphis bude mať bračeka či sestričku.

Ako uvádza agentúra AP, v desiatom týždni tehotenstva ošetrujúci lekár Montalvovej oznámil, že čaká dvojčatá, pri ďalej návšteve zistili tretie bijúce srdiečko.

Štyria bratia sa narodili v 31. týždni tehotenstva cisárskym rezom 36-ročnej Tresse Montalvovej.
Foto: TASR/AP


Neskôr Montalvovcov ohromila správa, že napokon budú mať štyri bábätká, pričom nie štvorčatá, ale dva páry identických dvojčiat. Pravdepodobnosť, že sa niečo také stane prirodzenou cestou je veľmi malá - len 1 k 70 miliónom, spresnila nemocnica. Každá z dvojice chlapčekov mala vlastnú placentu.



Dvojčatá Ace a Blaine sa narodili 14. februára o 08.51 h, pričom vážili 1,64 kg a 1,79 kg. Ich bratia Cash a Dylan sa narodili o minútu neskôr. Ich pôrodná hmotnosť bola 1,33 kg a 1,53 kg.



"Plánovali sme tehotenstvo, ale zdá sa mi, že sa nám zadarilo až príliš," cituje Tressu Montalvovú vyhlásenie nemocnice. "Nečakali sme to. Pokúšali sme sa o jedno a sme požehnaní štyrmi," dodala. Manuel Montalvo spresnil: "Ešte sme neskončili", pretože si želá dcérku.