Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

The Rolling Stones vyzvali Trumpa, aby nepoužíval ich piesne

Mick Jagger z Rolling Stones na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Trump používa skladby The Rolling Stones na svojich mítingoch už celé mesiace ako súčasť rozmanitého zvukového sprievodu.

Londýn 5. mája (TASR) - Britská rocková skupina The Rolling Stones požiadala predpokladaného nominanta americkej Republikánskej strany na post prezidenta Donalda Trumpa, aby prestal na svojich predvolebných zhromaždeniach používať jej skladby. Informuje o tom agentúra AP.

Formácia vo zverejnenom vyhlásení uviedla, že Trumpovmu volebnému tímu neudelila povolenie na používanie svojich piesní počas verejných zhromaždení a iných politických podujatí, pričom požaduje, aby došlo k okamžitému zastaveniu tohto počínania. Trumpov volebný tím na výzvu bezprostredne nereagoval.

Trump, ktorý je zanieteným fanúšikom hudby, používa skladby The Rolling Stones na svojich mítingoch už celé mesiace ako súčasť rozmanitého "zvukového sprievodu", ktorý obsahuje i piesne Eltona Johna či operné kompozície. Jeho obľúbeným titulom z dielne The Rolling Stones je "You Can't Always Get What You Want".