Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Tipujúci z nemeckého Porýnia-Falcka vyhral v lotérii vyše 50 mil. eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do lotérie Eurojackpot sa môžu zapojiť tipujúci v 17 európskych krajinách. Hlavnú výhru získa ten, kto uhádne päť z 50 a súčasne dve z desiatich čísiel.

Berlín 27. mája (TASR) - Tipujúci z nemeckej spolkovej krajiny Porýnie-Falcko získal pri najnovšom žrebovaní lotérie Eurojackpot hlavnú výhru vo výške 50,3 milióna eur. Oznámila to lotériová spoločnosť Westlotto, podľa ktorej ide o najvyššiu výhru, aká bola doposiaľ zaznamenaná v tejto časti Nemecka.

Uvedená čiastka je výsledkom nárastu výšky tzv. jackpotu počas uplynulých šiestich týždňov. Majiteľovi tiketu z Porýnia-Falcka pri piatkovom žrebovaní vo fínskych Helsinkách priniesli šťastie čísla 3, 11, 13, 15, 23 a dodatkové "euročísla" 1 a 9.

Vedľajšie výhry vo výške 228 137 eur smerujú v troch prípadoch takisto do Nemecka - dvakrát do Bavorska a jedenkrát do Severného Porýnia-Vestfálska -, ako aj po dvoch do Dánska a Fínska.

Do lotérie Eurojackpot sa môžu zapojiť tipujúci v 17 európskych krajinách. Hlavnú výhru získa ten, kto uhádne päť z 50 a súčasne dve z desiatich čísiel. Pravdepodobnosť, že sa to niekomu podarí, je vyčíslená pomerom jedna ku 95 miliónom.