Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Dvaja Američania vytvorili ľadovú sochu na Lomnickom štíte

Lomnický štít, ilustračná snímka. Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Na sochu potrebovali jeden veľký ľadový blok a približne hodinu a pol práce. Dielo je vysoké asi jeden a pol metra a široké cca 70 centimetrov a má byť akousi pozvánkou na uvedený ľadový festival.

Vysoké Tatry 11. januára (TASR) – Na Hrebienku vo Vysokých Tatrách štartuje v piatok 12. januára 6. ročník súťažného festivalu Tatry Ice Master a pri tejto príležitosti vo štvrtok vytvorili ľadovú sochu aj na Lomnickom štíte. "Pracovali na nej dvaja Američania a má tvar akejsi slzy zahnutej doprava, vo vnútri je diera a v nej sú vytesané ornamenty. Nikto dopredu nevedel, čo vlastne vytvoria, bol to ich nápad," priblížila TASR výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Na sochu potrebovali jeden veľký ľadový blok a približne hodinu a pol práce. Dielo je vysoké asi jeden a pol metra a široké cca 70 centimetrov a má byť akousi pozvánkou na uvedený ľadový festival. "Je to úplne prvýkrát, čo sa ľadová socha vytvárala na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku, na Lomnickom štíte v nadmorskej výške 2634 metrov," upozornila Littvová s tým, že z akcie chcú do budúcna urobiť tradíciu.

Na trojdňovom festivale Tatry Ice Master sa od piatka do nedele 14. januára zúčastnia tímy z desiatich krajín sveta. Návštevníci si budú môcť okrem práce samotných umelcov užiť aj dva koncerty a ohňovo-ľadovú šou. Umelci budú tvoriť v rámci troch tém, prvá je ľubovoľná, druhou je krajina, z ktorej pochádzam, a tretia je svetová fauna a flóra.