Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Slováci defekt neopravujú, hneď sa obrátia na asistenčnú službu

Ilustračné foto. Foto: Dropbox

Požiadavky na výmenu pneumatiky patria podľa Ürgeho medzi najčastejšie prípady, s ktorými sa ľudia na asistenčnú službu obracajú.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Ak sa Slovákovi na ceste stane defekt, neopravuje ho, ale rovno volá asistenčnú službu. Takéto skúsenosti má Marián Ürge, konateľ spoločnosti, ktorá asistenčné služby zabezpečuje.

"Z desiatich volaní, ktorými sa na nás v takomto prípade ľudia obracajú, chcú desiati vymeniť pneumatiku," uviedol Ürge s tým, že rovnako postupujú muži i ženy, majitelia drahých, ale aj lacných vozidiel. Podľa neho je to aj vplyvom masívnej reklamy, ktorá presviedča, že v prípade akejkoľvek núdze "sa o to vodičovi niekto postará".

Požiadavky na výmenu pneumatiky patria podľa Ürgeho medzi najčastejšie prípady, s ktorými sa ľudia na asistenčnú službu obracajú. "Takisto sú to poruchy vozidiel, ale aj natankovanie zlého paliva," uviedol.

Vyvrátil však teóriu, že zameniť palivo dokážu iba ženy. "Naopak, myslím si, že chlapi v tomto vyhrávajú, ženy si skôr dajú pozor," povedal.

Pripúšťa však, že ženy v takýchto prípadoch vedia prejaviť aj vynaliezavosť, napríklad, ak riešia problém, ako dostať z hrubšieho hrdla naftovej hadice palivo do užšieho otvoru pre benzín. "Poznám prípad, keď si v takomto prípade žena pomohla tým, že si jednoducho vypožičala na čerpacej stanice lievik," prezradil Ürge.