Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Úradník šesť rokov nechodil do práce, nikomu nechýbal

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Joaquin sa teraz pokladá za obeť politického obťažovania.


Cádiz 12. februára (TASR) – Pracovník mestskej správy španielskeho Cádizu Joaquin nechodil do práce vyše šesť rokov, mesačne bral plat a nikomu nechýbal. Informoval o tom rakúsky denník Die Presse. Jeho počínanie vyšlo najavo len v minulých dňoch, keď ho vedenie mesta chcelo oceniť plaketou za 20 rokov práce pre Cádiz.

Takú dlhú dovolenku si mohol Joaquin vybrať len preto, lebo medzi vedením mesta a šéfom jeho nového pôsobiska nedošlo k dohode o spôsobe jeho kontroly.

Vedenie mesta Joaquina preložilo do vodární a v nich mal dohliadať na budovanie čistiarne odpadových vôd. "Radnica si myslela, že zamestnanec je vo vodárňach a ich riaditeľ sa domnieval, že zostal na mestskom úrade," spomína si bývalý člen mestskej rady José Blas Fernandez.

Joaquin sa teraz pokladá za obeť politického obťažovania. Podľa informácií denníka El Mundo tvrdí, že ho vedenie mesta preložilo na pracovnú pozíciu bez konkrétnej náplne z politických dôvodov. Údajne sa občas objavoval na novom pracovisku. Nebráni sa tvrdeniu, že ho mesto platilo za ničnerobenie.