Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Vo Vrábľoch padol štvorročný slovenský rekord v jedení palaciniek

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Rekord má odteraz hodnotu 6501 kusov zjedených palaciniek.

Vráble 10. júna (TASR) – Slovenský rekord v jedení palaciniek padol. Ten ustanovujúci vytvorili v roku 2008 v Banskej Bystrici, kde sa v jeden deň zjedlo 6000 palaciniek. Takmer po štyroch rokoch prekonali rekord v sobotu 9. júna vo Vrábľoch v okrese Nitra. Pre TASR to dnes uviedol Igor Svítok z organizácie SK Rekordy.

Po sedemhodinovom snažení, ktoré bolo podľa organizátorov mimoriadne náročné, sa rekord podarilo úspešne zlomiť. „Ten má odteraz hodnotu 6501 kusov. Bol náročný. Okrem prinesených už hotových palaciniek sa ich priamo na mieste upieklo takmer 2700 kusov. Bolo to kuchárske sólo pre 23 panvíc na rôznych varičoch, pri ktorých sa zvŕtali tri desiatky ľudí, šikovné dôchodkyne, učiteľky zo základnej školy, mládežníci i pracovníci miestnej pizzerie. Za svoj výkon prevzali organizátori, ktorými sú Mládežnícky parlament Vráble a mesto Vráble, certifikát z Knihy slovenských rekordov. K rekordu im blahoželáme,“ informoval Svítok.

Súčasťou akcie sa stal aj rekord v čo najrýchlejšom zjedení piatich kusov palaciniek. Čerstvému rekordmanovi Lukášovi Caňovi na to stačilo 47,13 sekundy.