Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

Tri medzinárodné ocenenia pre pivo URPINER

Foto: Urpiner

Banskobystrický pivovar URPINER dosiahol ďalší skvelý úspech.

Banská Bystrica 12. apríla (OTS) - Banskobystrický pivovar URPINER dosiahol ďalší skvelý úspech, keď so svojim výnimočným slovenským pivom Urpiner získal na prestížnej medzinárodnej degustačnej súťaži FRANKFURT INTERNATIONAL TROPHY v nemeckom Frankfurte hneď tri strieborné medaily. Novinka ležiak výčapný svetlý Urpín 93 11 a ležiak svetlý Urpiner Premium 12 uspeli v kategórii svetlých ležiakov plzenského typu. Medzi tmavými pivami sa zas presadil ležiak výčapný tmavý Urpiner Dark 11.

Urpiner zabojoval v silnej konkurencii takmer 700 vzoriek pív, ktoré ochutnávalo viac ako 500 degustátorov z celého sveta. Po minuloročnom skvelom víťazstve, zlatej medaile za svetlý ležiak Urpiner 12, pivo Urpiner znovu potvrdilo, že so svojou prvotriednou kvalitou a nezameniteľnou chuťou patrí medzi absolútnu špičku slovenských pív a je zároveň najviac oceňovaným slovenským pivom nielen doma, ale aj v zahraničí.

Ocenené pivá
Foto: Urpiner


To, že najmenší priemyselný pivovar na Slovensku v medzinárodnej konkurencii pív naozaj obstojí, svedčí aj skutočnosť, že od roku 2006 získal Banskobystrický pivovar a jeho pivá Urpiner na domácich či medzinárodných súťažiach dokopy už 53 ocenení kvality ako EURÓPSKA PIVNÁ HVIEZDA, PIVO ČESKEJ REPUBLIKY, ČESKÁ PIVNÁ PEČAŤ, SLOVENSKÁ PIVNÁ KORUNKA a teraz už aj FRANKFURT INERNATIONAL TROPHY.