Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

TV REPORTÁŽ: Nahradí umelá inteligencia ľudí?

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa miliardára, vizionára a majiteľa spoločností Tesla a SpaceX Elona Muska je šanca, že nežijeme v počítačovej simulácii, je len „jedna ku miliardám“.

Kalifornia 29. marca (TABLET.TV) - Naše životy takmer určite existujú v umelom svete poháňanom umelou inteligenciou a vysoko výkonnými počítačmi, rovnako ako vo filmovej ságe Matrix - tvrdí Elon Musk. Vychádza z toho, že o krátky čas budú hry nerozoznateľné od reality a budú sa hrať kdekoľvek.

Ako povedal Musk: „Pred 40 rokmi sme mali vlastne len pingpong – dva obdĺžniky a bodku. O 40 rokov neskôr máme fotorealistické 3D simulácie s miliónmi ľudí hrajúcimi simultánne a zlepšuje sa to každý rok. Čoskoro budeme mať virtuálnu realitu.“

Musk už investoval veľké sumy na výskum nebezpečenstva umelej inteligencie. Najnovšie robí všetko preto, aby predišiel tomu, aby umelá inteligencia predbehla ľudstvo. Preto založil spoločnosť Neuralink. Má vyvinúť zariadenie, ktoré bude implantované do ľudského mozgu a pomocou prepojenia s počítačom rozšíri jeho schopnosti.