Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

TV REPORTÁŽ: V Južnej Kórei skončí na tanieri 30 miliónov psov ročne

Južná Kórea je neslávne známa zvieracími farmami. V krajine je dnes približne 17 tisíc takýchto fariem. Foto: TABLET.TV

Južná Kórea je neslávne známa zvieracími farmami. Na jednu z nich sa počas olympiády v Pjongčangu prišiel pozrieť aj športovec Gus Kenworthy.

Siheung 24. februára (TABLET.TV) – Každoročne sa zabije asi 30 miliónov psov, ktoré neskôr skončia ako hlavné jedlo na tanieri. Uviedla to Human Society International. Snahou organizácie je zrušiť všetky nelegálne zvieracie farmy, na ktorých sa chovajú zvieratá za účelom obchodovania s mäsom.

Južná Kórea je neslávne známa zvieracími farmami. V krajine je dnes približne 17 tisíc takýchto fariem. "Sme veľmi šťastní, že sa na takúto farmu teraz počas olympiády v Pjongčangu prišiel pozrieť aj olympijský športovec Gus Kenworthy. Veríme, že tým priláka pozornosť sveta na zlú situáciu týchto psov, ktoré sú obeťami obchodu s mäsom. Dúfame, že svetové spoločenstvo zvýši tlak na Južnú Kóreu, aby skončila tento obchod raz a navždy," uviedla predstaviteľka Human Society International Rebecca Aldworth.

Organizácii za z celkového množstva nelegálnych fariem podarilo zatvoriť zatiaľ 10. Zachránili tak 1200 psov. "Úprimne? Som zhrozený. Toto je jedno z najsmutnejších miest, na akých som kedy bol. Sme tu na psej farme, asi tri hodiny od Pjongčangu. Chovajú ich tu preto, aby z nich mali mäso. Je to tak veľmi nehumánne. Sú vonku na snehu, je im zima, štekajú. Niektoré vyzerajú, ako keby roky nejedli," uviedol olympionik Gus Kenworthy počas návštevy farmy.



V takýchto zvieracích farmách žije na jednom mieste takmer 90 psov. Malé priestory, hrdzavé rúry navôkol a staré matrace, na ktorých prespávajú – taká je realita.

Psie mäso na tanieri je tradíciou ázijskej kultúry. Mnohí obyvatelia ju akceptujú, no aj napriek tomu jej popularita klesá. Human Society International tak tento trend využíva predovšetkým na to, aby aj tie posledné dvere zvieracej farmy zatvorila čo najskôr.