Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Ukrajinskí ochranári nakrútili na video nelegálny boj medveďa so psami

Medveď hnedý Foto: TASR/AP

Podľa ochranárov tieto akcie sponzoroval aj francúzsky výrobca krmiva pre psy a mačky Royal Canin.

Kyjev 24. júla (TASR) - Medzinárodne činná rakúska organizácia na ochranu zvierat Vier Pfoten (Štyri laby) informovala, že na Ukrajine sa uskutočňujú nelegálne "medvedie zápasy". Uviedla to dnes tlačová agentúra APA.

Podľa ochranárov tieto akcie sponzoroval aj francúzsky výrobca krmiva pre psy a mačky Royal Canin. Rakúska centrála firmy však uistila, že ich firemná etika čo najprísnejšie zakazuje podporu alebo sponzorovanie aktivít, ktoré by mohli ubližovať zvieratám.

Na internetovom portáli YouTube sa objavilo video, na ktorom medveď v reťaziach niekoľko hodín bojoval so psami. Video nasnímali ochranári v apríli 2013.

Miesto nelegálneho zápasu bolo vymedzené pásmi z umelej hmoty s logom francúzskeho výrobcu. Na ďalších záberoch bolo vidieť poháre pre víťazov s logom, ako aj ďalšie reklamné predmety.

V reakcii na video už firma Royal Canin vyzvala obchodného vedúceho a jeho tím na Ukrajine, aby urobili všetky opatrenia na zamedzenie sponzorovania a uskutočňovania podujatí, ktoré sú v rozpore s etikou na ochranu zvierat.