Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE FOTO: Apríl - čas rozkvitnutých dáždnikov v uliciach

Niekoľko slnečných, teplých jarných dní znova vystriedal chlad a dážď. V bratislavských uliciach rozkvitla farebná paleta dáždnikov. Ľudia sa ponáhľajú a hromžia - zabúdajúc, že apríl sa ešte neskončil, 27.04.1995. Foto: TASR / Drahotín Šulla

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.

Bratislava 23. apríla (Teraz.sk) – Bláznivý apríl. Bláznivé počasie. Rozmary počasia, aké Slovensko zažilo aj v posledných dňoch, si užívali ľudia aj v minulosti.



Našťastie, apríl sa čoskoro končí a my si snáď už len zaspomíname na to, aké to bolo, keď sme jeden deň chodili v sukni a druhý s dáždnikom v ruke. Teraz.sk vám prináša unikátne fotografie z archívu Vtedy.sk s originálnymi popiskami.

Jarné dni s dostatkom slnka si vychutnávajú aj lyžiari v oblasti Nízkych Tatier. Ich zasnežené stráne a končiare zaliate aprílovým slnkom tvoria nielen malebný pohľad, ale poskytujú skutočný pôžitok výletníkom a lyžiarom. Zábery z jarnej lyžovačky v oblasti Donovalov, 11.04.1968.
Foto: TASR / J. Valko


Snehové podmienky na lyžovanie využívajú aj výletníci z iných častí Slovenska, ktorí prichádzajú na autách, 11.04.1968.
Foto: TASR / J. Valko


Gottwaldovo námestie sa celé zimné mesiace nebelelo tak, ako 14. apríla. Ráno mesto prekvapila nielen zima, ale aj sneh, 14.04.1973.
Foto: TASR / Ján Lofaj


Jar na Slavíne, 23.04.1978.
Foto: TASR / Š. Puškáš


Pohľady z Bratislavského hradu, 23.04.1978.
Foto: TASR / Š. Puškáš


Fontány sú ako oázy. Mestu prinášajú nový dych - dúšok osvieženia a radosť, 10.04.1989.
Foto: TASR / Drahotín Šulla


Príchodom prvých aprílových dní každoročne ožívajú bratislavské fontány. Opravené, vyčistené a vynovené lahodia oku okoloidúcich, 10.04.1989.
Foto: TASR / Drahotín Šulla


Niekoľko slnečných, teplých jarných dní znova vystriedal chlad a dážď. V bratislavských uliciach rozkvitla farebná paleta dáždnikov. Ľudia sa ponáhľajú a hromžia - zabúdajúc, že apríl sa ešte neskončil, 27.04.1995.
Foto: TASR / Drahotín Šulla


Ťažký sneh vytvoril síce miestami pekné zimné scenérie, avšak z tejto neskorej snehovej nádielky sa netešili už ani deti, 02.04.1996.
Foto: TASR / Drahotín Šulla


Zelené Vianoce, biela Veľká noc - hovorí ľudová pranostika. Čo k tomu dodať? Iba toľko, že štyri dni pred Veľkou nocou napadalo v Bratislave vyše 15 cm snehu, 02.04.1996.
Foto: TASR / Drahotín Šulla