Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Vo Vígľaši je unikátny most zo starého železničného vagóna

Na snímke unikátny most zo starého železničného vagóna cez rieku Slatina v lokalite Vígľaš-Pstruša okres Detva 4. júla 2018. Koncom 60. rokov sem dotiahli starý vagón od železníc a odvtedy slúži ako spojnica medzi miestnymi častami Hájnikova a Dolinky. V minulosti si ním skracovali deti cestu do školy aj ľudia, ktorí pracovali na miestnom družstve v Pstruši. Dokonca ním mohli prechádzať aj autá. Dnes most z vyslúženého vagóna používajú ľudia už len sporadicky, viac sa oň zaujímajú turisti. Foto: TASR - Lenka Krošláková

V minulosti si ním skracovali deti cestu do školy aj ľudia, ktorí pracovali na miestnom družstve v Pstruši. Dokonca ním mohli prechádzať aj autá.

Detva 4. júla (Teraz.sk/TASR) - Unikátny most zo starého železničného vagóna cez rieku Slatina je v lokalite Vígľaš-Pstruša v okrese Detva. Koncom 60. rokov sem dotiahli starý vagón od železníc a odvtedy slúži ako spojnica medzi miestnymi časťami Hájnikova a Dolinky.



V minulosti si ním skracovali deti cestu do školy aj ľudia, ktorí pracovali na miestnom družstve v Pstruši. Dokonca ním mohli prechádzať aj autá. Dnes most z vyslúženého vagóna používajú ľudia už len sporadicky, viac sa oň zaujímajú turisti.