Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Beyoncé s 9 nomináciami na Grammy, Adele má šancu v 5 kategóriách

Beyonce (v strede) Foto: TASR/AP

Obe speváčky sa v priamom súboji ocitnú pri tom v 3 hlavných kategóriách - album roka, nahrávka roka a pieseň roka, popri tom figurujú obe i medzi nominovanými na Grammy za popové sólové vystúpenie.

New York 6. decembra (TASR) - Americká hviezda R&B speváčka Beyoncé a jej britská kolegyňa Adele môžu očakávať slávnostné udeľovanie cien Grammy s veľkými nádejami na prestížne ocenenie.

Ako vyplýva z dnes zverejnených nominácií na "gramofóniky", Beyoncé môže triumfovať až deväťkrát, Adele päťkrát.

Obe speváčky sa v priamom súboji ocitnú pri tom v troch hlavných kategóriách - album roka, nahrávka roka a pieseň roka, popri tom figurujú obe i medzi nominovanými na Grammy za popové sólové vystúpenie.

Kanadský dievčenský idol Justin Bieber a dánska formácia Lukas Graham nechýbajú v dvoch z troch hlavných kategórií.

Podľa počtu nominácií figurujú za Beyoncé Drake, Rihanna a Kanye West so šancami na osemnásobný úspech.

Popri albumoch Beyoncé (Lemonade) a Adele (25) sú nominantmi na Grammy za najlepšiu hudobnú kolekciu roka ešte Justin Bieber (Purpose), Drake (Views) či americký pesničkár Sturgill Simpson (A Sailor's Guide to Earth).

V kategórii najlepší nováčik vzíde držiteľ Grammy zo súboja dvoch raperov (Chance the Rapper, Anderson .Paak) s dvoma interpretmi country (Maren Morrisová, Kelsea Balleriniová) a tanečno-popovým duom The Chainsmokers.

Už 59. galavečer udeľovania Grammy (v celkove 84 kategóriách) sa uskutoční 12. februára 2017 vo viacúčelovej hale Staples Centre v kalifornskom Los Angeles.