Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

D. Rockefeller obdaruje na svoje 100.narodeniny obyvateľov štátu Maine

David Rockefeller, archívne foto. Foto: TASR/AP

David Rockefeller má svoje rozhodnutie oficiálne oznámiť ešte tento týždeň. Prevod majetku sa uskutoční v lete v Seal Harbore.

Portland 22. mája (TASR) - Americký bankár David Rockefeller oslávi onedlho 100. narodeniny a pri tejto príležitosti odovzdá dar obyvateľom štátu Maine - 1000 akrov (405 ha) lesov, potokov a ciest priliehajúcich k národnému parku Acadia na ostrove Mount Desert. Píše o tom agentúra AP.

Patriarcha klanu Rockefellerovcov, bývalý výkonný riaditeľ Chase Manhattan Corporation a vnuk ropného magnáta Johna Rockefellera staršieho, prevedie svoj majetok v oblasti Little Long Pond na ostrove Mount Desert v štáte Maine na severozápadnom pobreží USA na tamojšiu správu s tým, že ide o "dar pre všetkých obyvateľov štátu Maine".

Dejiny Mount Desertu, najväčšieho ostrova v štáte Maine, sú s menom klanu Rockefellerovcov úzko prepojené. David Rockefeller strávil od svojho narodenia 12. júna 1915 v tamojšom letovisku Seal Harbor skoro všetky letá. Jeho otec, John Rockeffeler mladší, tam nechal vybudovať cesty, ktoré sú dnes súčasťou národného parku Acadia.