Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Gitarista Joe Perry skolaboval po koncerte v New Yorku

Na archívnej snímke Joe Perry. Foto: TASR/AP

Perry hral pieseň Walk This Way, ktorú zložil s frontmanom skupiny Aerosmith S. Tylerom a ktorú neskôr prerobila hip-hopová formácia Run-DMC. Krátko nato skolaboval v šatni, spresnil server TMZ.

New York 12. novembra (TASR) - Americký gitarista Joe Perry, člen rockovej skupiny Aerosmith, sa v nedeľu zotavoval v nemocnici po tom, ako krátko po vystúpení s Billym Joelom v newyorskej Madison Square Garden skolaboval.

Perry (68) "lapal po dychu a v zákulisí ho museli ošetriť záchranári, ktorí mu aplikovali kyslík a zaviedli tracheálnu trubicu na uvoľnenie dýchacích ciest," uviedol hudobníkov hovorca, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Gitarista bol v nedeľu "pri vedomí a reagoval na podnety", musel však zrušiť ďalšie podujatie, ktoré ho čakalo ešte v ten istý deň na Floride. Očakáva sa, že začne opäť vystupovať neskôr v tomto mesiaci, uvádza sa vo vyhlásení hovorcu.

Perry hral pieseň Walk This Way, ktorú zložil s frontmanom skupiny Aerosmith Stevenom Tylerom a ktorú neskôr prerobila hip-hopová formácia Run-DMC. Krátko nato skolaboval v šatni, spresnil server TMZ.

Perry, ktorého uviedli do Skladateľskej siene slávy a s kapelou Aerosmith aj do Rockandrollovej siene slávy, je podľa časopisu Rolling Stone jedným zo 100 najlepších gitaristov všetkých čias.