Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Zomrel herec Verne Troyer, známy z filmov Austin Powers

Verne Troyer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Príčina ani miesto hercovho úmrtia zverejnené neboli, je však známe, že dlhší čas trpel depresiami, ktoré riešil alkoholom.

Los Angeles 22. apríla (TASR) - Vo veku 49 rokov zomrel americký herec Verne Troyer, známy najmä z komediálnej série špionážnych filmov Austin Powers. Informovala o tom v sobotu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Troyerových príbuzných.

Troyerov hovorca uviedol, že herec zomrel v sobotu. Táto informácia sa objavila aj na jeho facebookovom a instagramovom profile. Príčina ani miesto hercovho úmrtia zverejnené neboli, je však známe, že dlhší čas trpel depresiami, ktoré riešil alkoholom.

Troyer sa stal hviezdou a popkultúrnou ikonou po tom, čo si po boku Mikea Myersa zahral v dvoch špionážnych komédiách o tajnom agentovi Austinovi Powersovi, v ktorých stvárnil postavu Mini-Me - klonu a poskoka zločinného Dr. Evila.

Pod režisérskou taktovkou Jaya Roacha hral Troyer vo filmoch Austin Powers: Špión, ktorý ma pretiahol z roku 1999 a Austin Powers - Goldmember (2002). Zahral si aj vo filme Harry Potter a kameň mudrcov z roku 2001 a opäť s Mikeom Myersom vo filme Guru lásky (2008). Okrem ďalších filmov účinkoval Troyer aj v niekoľkých televíznych seriáloch a zábavných programoch.