Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Úspech slovenských vín

Vinárstvo VINIDI zožalo úspech na súťaži v Taliansku Foto: VINIDI

Vinárstvo VINIDI zožalo úspech na súťaži v Taliansku.

Bratislava 28. mája (OTS) - Vinárska súťaž Concours Mondial de Bruxelles, v roku 2013 oslávila 20. výročie svojho založenia – dvadsať rokov zmien, poznávania a vytrvalej snahy hľadať na svete najlepšie kvality vína. Svojou dlhoročnou tradíciou si vybudovala svoju pozíciu medzi medzinárodnými vinárskymi súťažami.

Na XXII. ročníku Concours Mondial de Bruxelles 2015, ktorý sa tento rok konal 1.-3. mája v Jesolo, Taliansko, bol opätovne úspešný pre slovenské vína. Vinárstvo VINIDI, Báb bolo jedno z najúspešnejších.

Prvým oceneným bolo víno Rulandské biele vzh. 2013, ktoré získalo zlatú medailu. Strieborné medaily získali za dve odrody - Rizling rýnsky nz. 2013 a Cabernet Sauvignon vzh. 2011. Strieborná medaila pre Cabernet Sauvignon 2011 je o to cennejšia, že zo všetkých prihlásených slovenských vín bolo ocenené toto červené víno od VINIDI ako jediné.

Vinárstvo VINIDI patrí k najmodernejším slovenským vinárskym prevádzkam a vtláča svoj neopakovateľný rukopis vínam nesúcim hrdé označenie VINIDI. V logu VINIDI je práve symbol Slnka, ktorý odzrkadľuje slnečné bábske vinohrady.