Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Už šiesty deň za sebou registrujú v ČR teplotné rekordy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Mahesh Kumar A.

Na väčšine územia ČR hrozí v dôsledku mimoriadne teplého a suchého počasia vznik požiarov, varovali meteorológovia vo výstrahe, ktorá platí až do piatka pre 12 krajov, ako aj českú metropolu.

Praha 13. septembra (TASR) - Česká republika má za sebou ďalší deň denných teplotných rekordov. Najvyššie teplotné hodnoty pre 13. septembrový deň namerali dnes na väčšine staníc, kde zaznamenávajú teploty viac ako tri desaťročia.

Vôbec najvyššie vystúpila ortuť teplomerov v Řeži neďaleko Prahy a Doksanoch v Ústeckom kraji, kde namerali zhodne 32,3 stupňa Celzia.

S odvolaním sa na informácie Českého hydrometeorologického ústavu o tom informovali tamojšie elektronické médiá.

V ČR registrujú teplotné rekordy od 8. septembra, teda už šiesty deň bez prestávky. Doteraz najvyššiu hodnotu tam namerali 12. septembra v Řeži, a to 33,2 stupňa Celzia.

Na väčšine územia ČR hrozí v dôsledku mimoriadne teplého a suchého počasia vznik požiarov, varovali meteorológovia vo výstrahe, ktorá platí až do piatka pre 12 krajov, ako aj českú metropolu. Súčasne avizovali, že na sklonku týždňa sa do strednej Európy presunie zo Západu studený front.

Až dovtedy by sa však občania mali riadiť lokálnymi vyhláškami a predpismi, zdržať sa v lesoch, ale aj inde v prírode práce s otvoreným ohňom a neodhadzovať cigaretové ohorky na zem.