Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

V Bratislave sa začína 24. ročník festivalu Hory a mesto

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Prvý festivalový večer bude o boulderingu rozprávať trojica Jana Švecová, Tomáš "Svišť" Pilka a Tomáš Greksák. Aj ďalšie festivalové dni ponúknu bohatú kolekciu filmov a diskusie s ich tvorcami.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Vyhlásením víťazných filmov sa v utorok v Bratislave začne medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto 2024. "Otvorením festivalu budú sprevádzať programový riaditeľ Alan Formánek a výkonný riaditeľ Rasťo Šimko. Pokračovať budeme s filmami Paľa Barabáša a diskusiou s ním," informujú organizátori festivalu. Na jeho otvorení bude prítomný aj horolezec Jozef Krištoffy, hlavný hrdina lezeckého filmu Desiatkový kráľ.

Prvý festivalový večer bude o boulderingu rozprávať trojica Jana Švecová, Tomáš "Svišť" Pilka a Tomáš Greksák. Aj ďalšie festivalové dni ponúknu bohatú kolekciu filmov a diskusie s ich tvorcami. "Na návštevníkov čakajú nielen filmy, ale aj viac ako desiatka skvelých slovenských aj zahraničných hostí, ktorí dodajú svojou prítomnosťou festivalu atmosféru a ten pravý zážitok," avizujú organizátori.

Na záver festivalu v sobotu (13. 4.), ktorý sa koná v jednom z bratislavských nákupných centier, pripravili i vyhodnotenie 22. ročníka fotosúťaže. Počas celého festivalu sa bude konať tiež fotografická výstava slovenského himalájistu Zola Demjána a poľského horolezca Aleka Lwowa.

Festival Hory a mesto prináša v piatok (12. 4.) aj program pre školy vo forme Festivalového náučného chodníka, ktorého súčasťou sú špeciálne filmové projekcie určené pre žiakov základných a stredných škôl.