Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

VIDEO: V košickej zoo sa rozmnožili kačky pižmovky lesklé

V Košickej ZOO sa historicky prvýkrát narodili kačičky pižmovky lesklé. Vyliahlo sa 9 mláďat, ktoré sa majú čulo k svetu. Mláďatá aj dospelé jedince sa živia rastlinnou potravou, sú samostatné ihneď od vyliahnutia, sami si hľadajú potravu. Košice 3. augusta 2015. Foto: TASR – František Iván

Pred dvoma týždňami vyviedla samica deväť životaschopných mláďat, ktoré sa v najbližších dňoch predstavia návštevníkom na veľkom jazere.

Košice 3. augusta (TASR) - V košickej zoologickej záhrade sa po prvý raz podarilo rozmnožiť kačky pižmovky lesklé. Pred dvoma týždňami vyviedla samica deväť životaschopných mláďat, ktoré sa v najbližších dňoch predstavia návštevníkom na veľkom jazere.

"Pižmovky lesklé prišli do Košíc z pražskej zoologickej záhrady koncom minulého roka. Boli to dva samce a tri samice," priblížila pre TASR Eva Malešová, vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu. Tento druh pižmovky bol domestikovaný juhoamerickými indiánmi už v predkolumbovskom období. Prirodzene sa vyskytujú v strednej a Južnej Amerike.