Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

V Piešťanoch si vlakovou jazdou do Hodonína pripomenú 100 rokov ČSR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vlak bude stáť v staniciach Nové Mesto nad Váhom - Myjava-Veselí. Účastníci sa povezú motorovým vlakom M 813 a 913, jazdu im spestrí svojou hrou heligónkarka a pripravené je aj malé občerstvenie.

Piešťany/Hodonín 11. decembra (TASR) – K 100. výročiu založenia Československa vypravia v stredu (12.12.) zo železničnej stanice Piešťany mimoriadny vlak M. R. Štefánik – T. G. Masaryk. Akcia Výborný veľký vianočný vlakový výlet má za cieľ moravské mesto Hodonín. Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Vlak bude stáť v staniciach Nové Mesto nad Váhom - Myjava-Veselí. "V Brestovci si pri tuneli pomenovanom po M. R. Štefánikovi pripomenieme pamiatku toho slovenského velikána a v Hodoníne pamiatku prvého československého prezidenta T. G. Masaryka pri jeho pamätníku," povedal pre TASR organizátor akcie Petr Veverka. Myšlienka jazdy sa zrodila už dávnejšie, inšpiroval ho zážitok, keď sa ako vojak v roku 1968 nemohol zúčastniť na spomienke na Bradle.

Odchod z Piešťan je o 9.05 h, z Hodonína o 17.05 h. Účastníci sa povezú motorovým vlakom M 813 a 913, jazdu im spestrí svojou hrou heligónkarka a pripravené je aj malé občerstvenie. "Kapacita vláčika je 120 miest na sedenie i státie," dodal Veverka s tým, že záujem o jazdu k storočnici republiky prejavili predovšetkým starší Piešťanci.

"Prihlásili sa aj členovia piešťanského klubu Spoločnosti M. R. Štefánika a seniorského parlamentu," informoval Veverka, ktorý je hlavným organizátorom akcie v spolupráci so spoločnosťou Trade Tising, Piešťany. Organizátori majú plány už aj na budúci rok, keď chcú pridať k jazde ďalšie zaujímavé aktivity.