Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

V Rakúsku je počas fašiangov veľký dopyt po Trumpových parochniach

Americký prezident Donald Trump, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Majiteľka jedného z týchto obchodov Manuela Planková pochopila podnikateľskú príležitosť a sama začala vyrábať príčesky na spôsob Trumpa.

Pfafstätten 21. februára (TASR) - V Rakúsku chce byť Donaldom Trumpom túto fašiangovú sezónu také veľké množstvo ľudí, že niektorým obchodom s kostýmami sa už minuli parochne napodobňujúce nezabudnuteľný účes amerického prezidenta.

Majiteľka jedného z týchto obchodov Manuela Planková pochopila podnikateľskú príležitosť a sama začala vyrábať príčesky na spôsob Trumpa. Pôvodne sa domnievala, že dopyt uspokojí desiatimi Trumpovými parochňami, ktoré si pripravila pre rakúsku sezónu plesov a ďalších podujatí v maskách, predchádzajúcich 40-dňovému pôstu pred Veľkou nocou. Tieto príčesky si zákazníci rýchlo rozchytali a práve vtedy začala sama zastrihávať, tupírovať, prečesávať a lakom sprejovať blond príčesky, aby vyzerali ako typický Trumpov účes.

"Všetko mi to trvalo pomerne dlho," povedala dnes pre tlačovú agentúru AP Planková. "Vyžaduje si to veľa tupírovania. Ale dá sa to zvládnuť," dodala.

V Plankovej obchode v obci Pfafstätten, južne od metropoly Viedeň, sa nachádza vyše 7000 kostýmov vrátane odevov v štýle starovekého Grécka či oblečenia s čipkami a volánmi z obdobia rokoka. Trumpov imidž však tromfol ostatné.

Planková uviedla, že medzi 3500 obyvateľmi obce teraz koluje 25 jej parochní a la Trump. Keďže fašiangové obdobie trvá až do začiatku marca, obchodníčka vyrába ďalšie.

"Je to tak preto, že sa o ňom veľa hovorí. A každý ho pozná," dodala. "A jeho účes je veľmi osobitý."

Kým mnohí Rakúšania sa na fašiangové slávnosti obliekajú do celých kostýmov, Trumpova podoba je lákavá najmä pre tých, čo nemajú trpezlivosť vytvárať zložité, prepracované masky.

"Parochňa, oblek - a hotovo," povedala majiteľka obchodu, pričom zastrkovala pramienok uvoľnených umelých vlasov na miesto.