Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

V SNG privítalo leto jogou pri východe slnka takmer 200 nadšencov

Na snímke cvičenie jogy počas podujatia Dni zdravia v Parku Bela IV. v Trnave v pondelok 21. júna 2021. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Galéria prepožičala priestory svojho nádvoria podujatiu, ktoré prinieslo na Slovensko svetový koncept vítania leta jogou pri východe slnka.

Bratislava 21. júna (TASR) – V Slovenskej národnej galérii (SNG) sa zišlo takmer 200 nadšencov, ktorí privítali leto jogou pri východe slnka. Galéria prepožičala priestory svojho nádvoria podujatiu, ktoré prinieslo na Slovensko svetový koncept vítania leta jogou pri východe slnka.

Jogoví priaznivci na celom svete každý rok slávia spoločnými asánami 21. jún, deň letného slnovratu a zároveň Medzinárodný deň jogy. Tento rok sa k metropolám ako Praha, Paríž či New York prvýkrát pridalo aj Slovensko.

"Na podujatí sa zúčastnilo bezmála 200 jogových priaznivcov," informujú organizátori. Garantom celého podujatia a hlavnou lektorkou bola Kika Peráčková, skúsená jogová lektorka. "Bolo to magické, nikdy som nič podobné nezažila," uviedla jogínka k cvičeniu na nádvorí galérie. "Spoločne s lektorom Erikom Goldschmidtom dopriali prítomným viac než hodinový relax pri spoločných asánach a následnej šavasáne. Atmosféru doplnil hrou na vibrafón multižánrový hudobník Dalibor Kocián alias Stroon," dodáva PR manažérka Barbora Bognárová.

Podujatie otvorila presne o 4.51 h úderom na gong Helena Tomková, členka organizačného tímu Sunrise Yoga Bratislava. "Som šťastná, že sa jogovým priaznivcom podarilo vstať, a že ich napokon prišlo tak veľa! To považujem za úspech a verím, že budúci rok toto číslo pokoríme," konštatovala jogínka a organizátorka, ktorá chce z podujatia spraviť tradíciu.