Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

V sobotu oslávia v SĽUK-u sviatok všetkých detí

Foto: SĽUK/Anna Gekrepten

Už túto sobotu (28. mája 2016) sa v SĽUK-u uskutoční 6. ročník podujatia Deň detí v SĽUK-u.

Bratislava 23. mája (OTS) - V programe, ktorý je inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou, si na svoje prídu deti i dospelí návštevníci. Začiatok podujatia je o 13:00 hod.

V sobotu oslávia v SĽUK-u sviatok všetkých detí
Foto: SĽUK
V Škole remesiel ÚĽUV sa deti i dospelí zoznámia so starými remeselnými technikami. Za asistencie odborných lektorov si budú môcť vyrobiť drôtené a šité ozdoby, vyskúšať si maľbu na sklo alebo modelovanie z hliny. V Školičke tanca sa naučia ľudové tance a v speváckej súťaži zaspievajú svoje obľúbené piesne. Nebude chýbať ani piknik v tráve, zapletanie vrkočov, maľovanie na tvár a rozprávanie Baču Čalamachu o živote na salaši.

Program Dňa detí v SĽUK-u spestrí vystúpenie Detského folklórneho súboru Hájenka a detskej ľudovej hudby Jarabinka z Bratislavy, predstavenie tradičného bábkového divadla Tyjátr a muzikantská veselohra o tradičných ľudových hudobných nástrojoch Zvuky nie sú muky, ktorú v Divadle SĽUK uvedú až dvakrát, a to o 15:00 a o 17:00 hod.

Okrem bohatého programu sa návštevníci môžu tešiť aj na ľudovú kuchyňu, v ktorej nebudú chýbať párance z Pukanca, podpecníky a ďalšie dobroty.

Deň detí v SĽUK-u organizuje Slovenský ľudový umelecký kolektív v spolupráci s Ústredím ľudovej umeleckej výroby.

Vstupné:
Škola remesiel ÚĽUV: 1€
Zvuky nie sú muky (muzikantská veselohra pre deti): 4€
Na ostatné akcie je vstup voľný.