Magazín

V Taliansku objavili tisícky fliaš falšovaného značkového šampanského

TASR, 2. februára 2016 6:27

Falšovatelia moku mohli predajom nepravého šampanského zarobiť možno až 350.000 eur.

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
Padova 2. februára (TASR) - Talianska polícia zhabala v okolí Padovy na severe krajiny 9200 fliaš falšovaného značkového francúzskeho šampanského Moet et Chandon, ako aj 40.000 falzifikátov etikiet.

Falšovatelia moku mohli predajom nepravého šampanského zarobiť možno až 350.000 eur. Ak by boli zhabanými etiketami vybavili aj ďalšie fľaše nepravého šampanského, potom ich zisk mohol narásť o ďalších 1,8 milióna eur.

O prípade, ktorý sa začal odvíjať krátko pred vianočnými sviatkami, informovali až dnes francúzske médiá.

Podľa nich kontrolóri spozorneli v istej predajni, keď si na etiketách všimli chýbajúce radové číslo produktu. Neskôr objavili skladové priestory, kde sa etikety lepili na šampanské nižšej kvality.

Pôvod nápojov, ani surovín na výrobu etikiet je zatiaľ predmetom vyšetrovania. Zhabané nápoje už po kontrole ich neškodnosti rozdelili medzi humanitárne organizácie v Benátkach. Ešte predtým z fliaš preventívne odstránili nepravé etikety.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 20:59

Smrteľná nehoda: Rakúšanka dala omylom psa do sušičky bielizne
Žena zo Štajerska obvinila susedov zo zabitia jej psa, ale nakoniec sa ukázalo, že vinníčkou je ona.

sk
dnes 16:29

Pri zrode prvých úspešných vakcín stáli Edward Jenner a Louis Pasteur
Vďaka očkovaniu mohla napríklad Svetová zdravotnícka organizácia v roku 1979 vyhlásiť, že sa podarilo vyhubiť variolu (kiahne) vo svete.

sk
dnes 14:40

Identifikovali pilota havarovanej stíhačky z čias II. svetovej
Spod zeme vybrali tiež uniformu nemeckého vojenského letectva Luftwaffe, ľudské kosti, ako aj niekoľko osobných predmetov.

sk

Najčítanejšie Magazín


Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac