Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

V Taliansku sa Ukrajinec oženil s Ruskou: Láska je silnejšia než vojna

Ilustračné foto Foto: TASR

Ukrajinský podnikateľ Eduard Povch spoznal ruskú učiteľku Tatianu Vachterovovú v letovisku Rimini v regióne Emilia-Romagna počas prvého lockdownu v roku 2020.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rím 8. apríla (TASR) - Ukrajinec sa v talianskej provincii Rimini oženil s Ruskou a povedal, že láska je silnejšia než vojna. Cez víkend o tom napísali noviny Resto del Carlino, v pondelok prevzala správu talianska tlačová agentúra ANSA.

Ukrajinský podnikateľ Eduard Povch spoznal ruskú učiteľku Tatianu Vachterovovú v letovisku Rimini v regióne Emilia-Romagna počas prvého lockdownu v roku 2020 a odvtedy sú spolu.

Pred niekoľkými dňami sa vzali na radnici obce Montescudo-Montecolombo v prítomnosti oboch svojich rodín.

"Som tu (v Taliansku) 11 rokov a môj manžel viac než 20," povedala Tatiana pre miestne vydanie novín Resto del Carlino.

"Bol to pre nás oboch skutočný šok, keď vypukla vojna; nikdy sme si ani len nepredstavovali takýto konflikt medzi našimi oboma krajinami. Rusi a Ukrajinci boli vždy bratia. Eduard má stále veľa príbuzných na Ukrajine, v oblastiach, kde sa bojuje. Je veľmi znepokojený. Ale my nikdy nedovolíme, aby vojna ovplyvnila náš vzťah, ani na chvíľu. Preto sme sa rozhodli žiť spolu v Montescude, kde mám dom, a vziať sa."

Tatiana pokračovala: "Po obrade sme mali malú párty na radnici. Boli tam priatelia, ktorých tu máme, aj niekoľko príbuzných, ktorí prišli z Ukrajiny a Ruska. Bolo emotívne stretnúť sa, všetci spolu, akoby nás žiadna vojna nerozdeľovala."