Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

V Thajsku sa hromadne masírovalo, vytvorili svetový rekord

Foto: TASR/AP

Udalosť, ktorá má spropagovať masážny a kúpeľný priemysel krajiny, organizovalo ministerstvo verejného zdravia.

Bangkok 30. augusta (TASR) - V Thajsku sa dnes podarilo 641 masérskym terapeutom zlomiť rekord v hromadnej masáži, keď sa po dobu 12 minút venovali 641 ľuďom. Informovala o tom agentúra AP.

Udalosť, ktorá má spropagovať masážny a kúpeľný priemysel krajiny, organizovalo ministerstvo verejného zdravia. Viedla ju predsedníčka vlády Jinglak Šinavatrová vo výstavnej hale v hlavnom meste Bangkok.

Nový zápis v Guinnessovej knihe rekordov vytlačil predošlý rekord, ktorý padol v Austrálii v roku 2010. Hromadnej masáže sa vtedy zúčastnilo 263 ľudí.

Tradičná thajská masáž trvá dve hodiny, na zlomenie rekordu použili skrátenú verziu. Maséri boli oblečení v tradičnom úbore.

Ministerstvo verejného zdravia chce, aby na tomto priemysle krajina viac profitovala. V súčasnosti prináša Thajsku ročne viac než - v prepočte - 300 miliónov eur a zamestnáva okolo 50.000 ľudí.

Vláda plánuje zaviesť masážne centrum v každej nemocnici, otvoriť viac verejných kurzov a zvýšiť kvalitu personálu. Jej cieľom je urobiť z Thajska hlavnú svetovú destináciu masážnej turistiky.