Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Vandal rozbil Trumpovu hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy

Republikán Donald Trump. Foto: TASR/AP

Celý incident trval zhruba päť minút a vandal potom ušiel z miesta činu, kde zanechal len krompáč a kladivo.

Los Angeles 27. októbra (TASR) - Vandal s kladivom a krompáčom poškodil hviezdu s menom prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy v americkom Los Angeles. Informovali o tom v stredu noviny New York Times s odvolaním sa na správy polície a svedkov.



Páchateľovo počínanie zachytil na video tím hollywoodskeho spravodajského servera Deadline.com. Muž oblečený v reflexnej veste a pracovnej prilbe sa najskôr pokúsil hviezdu odstrániť. Keď sa mu to nepodarilo, aspoň ju zničil, pričom z nej krompáčom dôkladne vysekal Trumpovo meno.




Celý incident trval zhruba päť minút a vandal potom ušiel z miesta činu, kde zanechal len svoje náradie. Muž sa novinárom predstavil ako Jamie Otis, nie je však jasné, či uviedol svoje skutočné meno. Podľa vlastných slov mal pôvodne v úmysle hviezdu odstrániť a vydražiť. Výťažok z aukcie chcel venovať ženám, ktoré Trumpa obvinili zo sexuálneho obťažovania.




Trump dostal svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za svoje účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Tento rok sa hviezda stala terčom už niekoľkých útokov; ten posledný, ku ktorému došlo v noci z utorka na stredu miestneho času, bol však najvážnejší. Jej oprava potrvá niekoľko najbližších dní.

Prípad začala vyšetrovať polícia, nikoho však zatiaľ nezadržala.