Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

VIDEO: Predaj vianočných stromčekov sa začal už v novembri

Vianočný stromček - ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Najviac stromčekov sa dováža zo zahraničia, najobľúbenejšia je jedlička.

Bratislava 30. novembra (TABLET.TV) – Vianočný ošiaľ sa každoročne začína ešte skôr, než v decembri a aj predajcovia živých vianočných stromčekov sú v tomto roku pripravení o niečo skôr než vlani. V týchto dňoch štartujú ďalšiu sezónu predaja.

Prvé zásielky vianočných stromčekov už dorazili na Slovensko. Mnohé, ktoré sa na trhu dnes predávajú, majú zahraničný pôvod. Najčastejšie pochádzajú z Dánska, Švédska, Nemecka a Rakúska, informovali predajcovia. Zahraniční dodávatelia stromčeky vypiľujú naraz a hromadne – aj to je dôvod, prečo kúpu vianočného stromčeka neodkladať na poslednú chvíľu, zhodli sa predajcovia.




"Pravidelne najkrajšie várky stromčekov prichádzajú medzi prvými. Bezvýhradne, vždy sa nám stáva, že sú najkrajšie, a preto odporúčam kupovať medzi prvými,“ informovala Katarína Kullová ako jeden z predajcov živých stromčekov.

Časť vianočných stromčekov na našom trhu je aj slovenských. Lesy Slovenskej republiky vlani dodali takmer päť tisíc stromčekov dopestovaných na plantážach v okolí Liptova. Slovenské stromčeky sa ale podľa hovorcu Lesy SR Vlastimila Rezeka do zahraničia nevyvážajú.