Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Robotníci si pred prácou na stavbe ochotne najskôr zacvičia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Riaditeľka dohliadajúca na bezpečnosť pri práci sa o tréningovom programe vyjadrila, že bol vytvorený ešte pred niekoľkými rokmi.

Milwaukee 22. júna (TABLET.TV) – Pracovný deň amerických robotníkov v meste Milwaukee v štáte Wisconsin sa začína, v porovnaní s pracovným dňom v našich končinách, netradične. Ešte skôr ako sa stavební majstri pripravia na prácu, absolvujú hromadnú rannú rozcvičku. Všetci dobrovoľne a s ochotou.

Riaditeľka dohliadajúca na bezpečnosť pri práci sa o tréningovom programe vyjadrila, že bol vytvorený ešte pred niekoľkými rokmi. „V tom čase bol program prijatý s veľkou skepsou a pozrite sa, dnes je neodmysliteľnou súčasťou našej pracovnej kultúry,“ skonštatovala Mel Langlais.

Podľa amerického kondičného trénera Chrisa Geisera, strečing nie je najideálnejšou aktivitou na zahriatie sa pred prácou, „ale každopádne pohyb a dynamika pred fyzickou prácou sú bez výhrad nápomocné a má to veľa výhod“.




V zdravom tele zdravý duch – to je heslo, ktorým sa denne takmer 600 robotníkov riadi. Podľa nich ich tento pravidelný ranný rituál na prácu pripraví nielen fyzicky, ale aj mentálne a domov večer odchádzajú menej unavení a hlavne s dobrou náladou.

Riaditeľka bezpečnosti priblížila, že cvičenie nie je iba o tom, aby si tak robotníci naštartovali svalstvo, ale takisto slúži na prenesenie mysle z domu do práce medzi ostatných kolegov, doplnil ju kondičný tréner.

Kondičný tréning si pochvaľujú aj samotní robotníci. „Najdôležitejšia vec je začať deň spolu. Začnete deň spolu ako tím a rozprávate sa o tom, čo vás dnes čaká. Prípadne o tom, čo sa stalo včera. Na takúto prácu musíte byť pripravení aj mentálne. Vecí sa neustále dejú, menia sa, čo vám zamestnáva hlavu, a tá musí niekedy tiež vypnúť,“ uviedol jeden z nich.

Stavebný ruch okolo športovej arény v Milwaukee za viac ako 500 miliónov dolárov by mohol ísť príkladom aj pre ostatných robotníkov, zhodujú sa takmer všetci tí, pre ktorých je takýto strečing na stavbe už súčasťou pracovnej morálky.