Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Americký vojak,ktorý prišiel o všetky 4 končatiny,chce pomáhať raneným

Na snímke z 15. júna 2017 vidno Travisa Millsa, amerického vojaka, ktorý prišiel o všetky štyri končatiny počas výbuchu v Afganistane. Foto: TASR/AP

Mills pripisuje zásluhy za svoje zotavenie rodine aj zdravotníkom. Ich pomoc chce teraz splatiť tak, že zabezpečí raneným a ich rodinám pobyt v zariadení, kde bude zotavovanie pokračovať.

Roma 22. júna (TASR) - Rotmajster americkej armády Travis Mills, ktorý prišiel pri výbuchu v Afganistane o všetky štyri končatiny, otvára v americkom štáte Maine letné útočisko na pomoc tým, čo utrpeli vo vojnách ťažké zranenia.

Mills pripisuje zásluhy za svoje zotavenie rodine aj zdravotníckemu tímu. Ich pomoc chce teraz splatiť tak, že zabezpečí raneným a ich rodinám pobyt v zariadení v strednej časti Maine, kde bude zotavovanie pokračovať.

Svoje útočisko na brehu jazera pri meste Belgrade, kde sa uskutočnila kompletná rekonštrukcia vrátane zriadenia bezbariérového prístupu, poskytne už najbližší víkend. Toto leto bude zariadenie zdarma slúžiť 56 rodinám.

Tridsiatnik Mills vyhlásil, že pre rodiny je dôležité byť pri doliečovaní svojich blízkych a pre veteránov je zasa dôležité vedieť, že nemusia čakať bokom, kým si ich príbuzní užívajú dovolenkové aktivity. Budú si ich užívať spoločne - napríklad kajakovanie, rybačky a tubing.

Sídlo na rozsiahlom pozemku na brehu jedného z jazier Belgrade Lakes dala v roku 1929 postaviť priekopníčka v kozmetickom priemysle Elizabeth Ardenová. Mala tam súkromnú vilu a zamestnávala stovky ľudí. Boli tam totiž aj prvé americké kúpele pre celebrity - chodievali do nich napríklad herečky Ava Gardnerová či Judy Garlandová, ale aj bývalá prvá dáma Mamie Eisenhowerová.