Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Výsledky zápasov na ME vo futbale bude predpovedať jasnovidecké prasa

Foto: TASR/AP

´Jasnovidecké prasa´ bude mať počas majstrovstiev čestné miesto v centre Kyjeva, odkiaľ bude každý deň o 16.00 h predpovedať výsledok nadchádzajúceho zápasu.

Kyjev 19. mája (TASR) - Výsledky zápasov na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy vo futbale na Ukrajine a v Poľsku bude predpovedať výnimočne nadané "jasnovidecké prasa", oznámil úrad starostu ukrajinskej metropoly Kyjev.

Ide o "pravú ukrajinskú ošípanú, proroka, ktorý pozná všetky úskoky futbalu," uvádza sa vo vyhlásení. Na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike (JAR) v roku 2010 vykonávala túto jasnovideckú činnosť chobotnica Paul.

Foto: TASR/AP
"Jasnovidecké prasa" bude mať počas majstrovstiev čestné miesto v centre Kyjeva, odkiaľ bude každý deň o 16.00 h predpovedať výsledok nadchádzajúceho zápasu. Vo vyhlásení sa neuvádza, akým spôsobom predpoveď prebehne, píše srbský server kurir.rs.

Paul sa stal najslávnejšou chobotnicou na svete, keď úspešne predpovedal výsledky zápasov nemeckej reprezentácie na majstrovstvách sveta, ako aj finálového duelu medzi Nemeckom a Španielskom.

Chobotnica, ktorá medzičasom uhynula, zverejňovala svoje proroctvá tak, že si vyberala potravu zo škatuliek označených farbami víťazných mužstiev.