Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Výstava ku kampani Lacné šteniatka odštartovala, Plaško našiel domov

Otvorenie putovnej výstavy ako hlavného sprievodného programu projektu Lacné šteniatka sa uskutočnilo v Bratislave, 2. februára 2013. Zámerom projektu je poukázať na nekalé praktiky množiteľov, ktorí týrajú zvieratá držaním a množením v nevhodných podmienkach. Výstava, ktorá sa začína v Bratislave, postupne poputuje do Trenčína, Žiliny, Košíc, Banskej Bystrice a Zvolena a potrvá do septembra 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Zámerom kampane Lacné šteniatka je poukázať na nekalé praktiky množiteľov, ktorí týrajú zvieratá držaním a množením v neľudských podmienkach.

Bratislava 2. februára (TASR) - V hlavnom meste dnes odštartovala putovná výstava v rámci kampane Lacné šteniatka, ktorá počas roka zavíta do viacerých slovenských miest. Jej cieľom je robiť medzi ľuďmi osvetu v oblasti nákupu psov od podozrivých množiteľov a ukázať im, že zvieratko si možno zobrať aj z útulku. V bratislavskom obchodnom centre Eurovea, kde výstavu spustili, preto hľadali domov aj dvaja psíky z útulku. Jedného z nich, plachého Plaška, si odniesli noví majitelia.

Výstavu si možno v Bratislave pozrieť do 17. februára. Ďalšími mestami budú Trenčín (9. - 31. 3.), Žilina (6. - 27. 4.), Košice (4. - 26. 5.), Banská Bystrica (3. - 23. 6.) a Zvolen (3. - 23. 9.). Miestom konania výstav budú najnavštevovanejšie nákupné centrá, v ktorých budú umiestnené vzdelávacie panely, vysvetľujúce, ako človek rozpozná dobrého chovateľa od zlého. Návštevníkov tiež naučí, prečo radšej darovať domov psíkovi z útulku.



Zámerom kampane Lacné šteniatka je poukázať na nekalé praktiky množiteľov, ktorí týrajú zvieratá držaním a množením v neľudských podmienkach. V dôsledku chýbajúcej legislatívy na Slovensku tak ročne predajú stovky až tisícky šteniat. Súčasťou výstavy sú preto tiež príbehy psíkov, ktorí si prešli peklom u takýchto "chovateľov".



Osvetu v oblasti nákupu psov od podozrivých množiteľov odštartovali v roku 2012 v podobe kampane „Lacné šteniatka“ tri občianske združenia – OZ Majme srdce, OZ Pes v núdzi a OZ Psia duša.