Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Výstava Miro Žbirka bude na Bratislavskom hrade až do novembra

Na snímke otvorenie výstavy - Miro Žbirka roky a dni na Západnej terase Bratislavského hradu v Bratislave 2. februára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Potom sa presunie do Košíc.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Výstava Miro Žbirka - Roky a dni si pre veľký záujem fanúšikov predĺži pobyt na Bratislavskom hrade až do polovice novembra. Potom sa presunie do Košíc. TASR o tom informoval PR manažér Rado Mešša.

Už 19. októbra vychádza nová kniha Katherine - Katka Žbirková: Môj život s Mekym. Kniha spomienok na život s československou hudobnou legendou, ktorú napísal hudobný publicista a Mekyho životopisec Honza Vedral spolu s Katkou Žbirkovou, obsahuje okrem iného aj nikdy nezverejnené fotografie a listy zo súkromného archívu Žbirkovcov.

V októbri vychádza aj exkluzívny striktne limitovaný LP Box s názvom: Vinyl Box - Universal Collection so všetkými albumami, ktoré Miro Žbirka vydal vo vydavateľstve Universal Music. Na LP sa prvýkrát objavia albumy Samozrejmý svet (1994), Meky (1997), Dúhy (2005) a Empatia (2009). V exkluzívnom boxe spolu s Modrým albumom (2002), Symphonic Albumom (2011), albumom Miro (2015), Double Albumom (2018), albumom Posledné veci (2022) a špeciálnym bonusom, doplnia tak fanúšikom po LP Boxe Opusu kompletnú zbierku radových albumov na vinylových LP.

Knihu Katherine a LP box albumov uvedú do života Mekyho blízki na dvoch exkluzívnych spomienkových večeroch 21. októbra v pražskom Lucerna Music bare a 10. novembra v bratislavskom Štúdiu L+S.