Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Na svetovú výstavu vín v Bratislave pošle svoje vína aj G. Depardieu

Na snímke francúzsky herec Gérard Depardieu. Foto: TASR/AP

Slovensko je prvá krajina bývalého východného bloku, ktorá získala právo organizovať takúto prestížnu vinársku súťaž.

Bratislava 11. marca (TASR) – Francúzsky herec Gérard Depardieu pošle svoje vína do Bratislavy, kde sa 10. mája začne svetová vinárska súťaž Concours Mondial de Bruxelles 2013 (CMB). Podľa dostupných informácií v prestížnej súťaži bude vyše 300 rozhodcov degustovať asi 8000 vín z celého sveta. O zlaté a strieborné medaily zabojujú aj niektorí slovenskí výrobcovia vína.

Na príprave súťaže sa podieľa aj Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR). "Slovenské vína predstaví SACR v polovici apríla na tlačovej konferencii pre žurnalistov z celého sveta, ktorí pôsobia v Bruseli. Pre svetovú špičku degustátorov pripraví niekoľko infociest, aby spoznali nielen vinohradnícke oblasti, ale aj ďalšie historické a prírodné atraktivity Slovenska. Concours Mondial je totiž ideálna príležitosť na prezentáciu krajiny v zahraničí, keďže láka pozornosť najväčších svetových médií. Slovensko je prvá krajina bývalého východného bloku, ktorá získala právo organizovať takúto prestížnu vinársku súťaž," uviedla vedúca odboru komunikácie SACR Nora Gubková.

O prestíži súťaže svedčí aj fakt, že sa na nej zúčastňujú i také mená, ako je Gérard Depardieu, aj keď iba prostredníctvom svojho vína. Tento francúzsky herec a milovník života a vína je zanieteným vinárom a aj jeho vína sa budú v Bratislave uchádzať o priazeň degustátorov z celého sveta. Gérard Depardieu vlastní vinárstvo Chateau de Tigne v oblasti, kde sa vyrábajú svetoznáme Rosé d' Anjou.