Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Výstava TITANIC predĺžená až do 16. januára 2016

Z výstavy Titanic v bratislavskej Inchebe 12. augusta 2015. Na výstave sa nachádzajú originálne artefakty, ktoré boli zachránené zo slávneho vraku Titanic. Medzi exponátmi sú časti vybavenia lode, rôzne kusy nábytku, porcelán a osobné predmety cestujúcich. Foto: TASR/Michal Svítok

Výstava TITANIC bude pre veľký záujem návštevníkov predĺžená až do 16. januára 2016

Bratislava 4. novembra (OTS) - Výstava TITANIC doposiaľ očarila nielen Bratislavu, ale aj celé Slovensko. Desaťtisíce nadšených návštevníkov už vkročili na palubu tejto legendárnej lode. Brány bratislavskej Incheby sa od augusta dennodenne otvárajú mnohým návštevníkom, ktorí mali možnosť odhaliť príbehy a osudy reálnych pasažierov, na vlastné oči videli kajuty, strojovňu lode, či dotkli sa ľadovca.

Práve osobné zážitky návštevníkov a veľké množstvo originálnych exponátov zaraďujú výstavu Titanic k najobľúbenejším na celom svete. Vzhľadom k veľkému záujmu sa usporiadateľská agentúra JVS Group rozhodla uspokojiť naozaj všetkých záujemcov. Túto jedinečnú výstavu predlžuje až do 16. januára budúceho roka.

Titanic bol vo svojej dobe najväčšou osobnou transatlantickou loďou sveta, ktorá mala byť vizitkou technickej revolúcie. Bol určený na prevoz cestujúcich a pošty medzi Európou a Severnou Amerikou. Titanic však stroskotal vo vodách Atlantiku už počas svojej prvej plavby - dňa 15. apríla 1912. V tento osudný deň zomrelo viac ako 1500 osôb.

Uvidíte stovky originálnych artefaktov, ktoré boli vylovené zo slávneho vraku na dne oceánu. Medzi exponátmi sú časti vybavenia lode, kusy nábytku, porcelán a osobné predmety cestujúcich (šperky, kabelky a rôzne časti oblečenia). Vďaka dokonalej rekonštrukcii kajút, strojovne alebo jedálne budú všetci návštevníci súčasťou skutočnej atmosféry prepychu aj biedy na začiatku 20. storočia. Zažijú nádheru dobových interiérov, či hluk strojovní a následnú úzkosť pred naozajstným a reálnym nešťastím.

Výstava bola doplnená aj o ilustračné zábery zo Slovenska v čase potopenia Titanicu, ktoré poskytlo Slovenské národné múzeum – Historické múzeum.
Chateau Apponyi v Oponiciach zapožičalo originálne predmety jedného z najbohatších pasažierov Titanicu T.Cardezu, ktorý bol osobne niekoľkokrát na Slovensku.

Každý návštevník pri vstupe na výstavu obdrží „boarding pass - palubnú vstupenku“. Vďaka tejto vstupenke s konkrétnym menom reálneho človeka, ktorý na Titanicu v dobe jeho katastrofy bol, prežijete celú prehliadku výstavy tak, ako konkrétny cestujúci na jeho palube.
Zároveň všetci zdarma obdržia audioguide, v ktorom si vypočujú v slovenskom, anglickom alebo nemeckom jazyku podrobný výklad k jednotlivým exponátom.
Vstupenky na výstavu sa predávajú na presne určený dátum a čas.
Organizovaným skupinám – napr. školám, zabezpečíme presný termín rezervácie návštevy na výstave a predovšetkým zvýhodnené vstupné, vrátane vstupu pre pedagogický sprievod zdarma.
Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk
a Eventim.
Otváracie hodiny na výstave:
Pondelok – Nedeľa 9 –20 hod.
Pokladňa sa zatvara o 18:00 hod

Termín výstavy:
12. 8. 2015 - 16. 01. 2016
Viac informácií o výstave na www.vystavatitanic.sk