Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Vzniká nové vydavateľstvo Wild River, zakladá ho Peter Riava

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Najdôležitejšími v našej branži vždy boli a hlavne budú vzťahy, dodáva Riava.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Generálny manažér vydavateľstva Universal Music Slovensko Peter Riava odišiel 30. novembra zo svojej pozície a zakladá vlastný label pod značkou Wild River. Prispelo k tomu rozhodnutie zahraničného vedenia spojeného s celosvetovou reštrukturalizáciou Universal Music. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

K tomuto kroku dospel aj napriek historicky najlepším výsledkom počas histórie spoločnosti. Na jej čele stál Riava od roku 1994 a stojí za širokým katalógom slovenskej hudby vrátane IMT Smile, Richarda Müllera, Adama Ďuricu, skupiny Peter Bič Project, ale tiež v minulosti za komerčnými úspechmi Jany Kirschner, Pavla Haberu či dua MC Erik a Barbara.

"Za tých skoro 30 rokov môjho pôsobenia sa nám podarilo vybudovať bohatý katalóg slovenskej hudby, ktorý je stále úspešný a myslím, že sa stal aj pevnou súčasťou modernej histórie slovenskej popmusic. V tomto budeme pokračovať aj naďalej, tentoraz už pod vlastnou značkou," hovorí Riava.

"Najdôležitejšími v našej branži vždy boli a hlavne budú vzťahy. Vďaka nim budú prvými umelcami nového labelu Adam Ďurica a Peter Bič Project. Od 1. januára 2024 už budeme spoločne pracovať pod značkou, ktorá zahŕňa nielen štandardné fungovanie 'record company', ale tiež booking a marketingový servis," dodáva Riava.