Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

William a Kate očakávajú tretie dieťa

Kate (druhá vpravo), vojvodkyňa z Cambridge drží svoju dcéru Charlotte a princ William so synom Georgeom po prílete na letisko v Berlíne 19. júla 2017. Foto: TASR/AP

Štvorročný princ George a dvojročná princezná Charlotte sa môžu tešiť na súrodenca.

Londýn 4. septembra (TASR) - Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú v poradí tretí prírastok do rodiny. Oznámili to dnes predstavitelia Kensingtonského paláca s tým, že Kate trpí hyperemesis gravidarum (nadmerným dávením v ťarchavosti), pričom pre tento dôvod bola nútená zrušiť aj svoj dnešný program.

"Kráľovná aj členovia oboch rodín (páru) majú z tejto správy radosť," uviedol v dnešnom vyhlásení Kensingtonský palác.

William a Kate už majú dve deti - štvorročného princa Georgea a dvojročnú princeznú Charlotte. K oznámeniu o očakávaní tretieho potomka došlo v čase, keď sa kráľovský pár pripravuje na ďalší veľký míľnik - Georgeov prvý školský deň, ktorý pripadá už na tento štvrtok, informovala agentúra AP.

George bude chodiť do súkromnej prípravnej školy Thomas's School v londýnskom obvode Battersea. Výber školy tak naznačuje, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu sa plánujú dlhodobo usadiť v Kensingtonskom paláci, kam sa nedávno presťahovali zo svojho sídla Anmer Hall v Norfolku.

Nijaké podrobnosti ohľadne toho, kedy sa má páru narodiť tretí potomok, doposiaľ neboli oznámené. Niektoré stávkové kancelárie však už začali ponúkať možnosť staviť si na meno, aké by hypoteticky mohol dostať. Populárnou medzi možnosťami je napríklad Diana, teda meno Williamovej zosnulej matky.

O plánoch založiť si rodinu hovorili William a Kate už od svojho zasnúbenia v roku 2010. Nejasné bolo len to, koľko detí by si vlastne priali. William počas oficiálnej návštevy v Singapure v roku 2012 uviedol, že on "premýšľa o dvoch". Vojvodkyňa z Cambridgeu však na nedávnej júlovej návšteve Poľska zo žartu svojmu manželovi povedala, že by mali mať viac detí. Reagovala tým na darčeky - plyšových medvedíkov -, ktoré páru venovala spoluzakladateľka spoločnosti Whisbear vyrábajúcej takéto hračky.