Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

William a Kate žiadajú 1,5 milióna eur za zverejnenie topless fotiek

Na archívnej snímke Kate Middletonová v bikinách na Ibize v roku 2006. Foto: thesuperficial.com

Zábery paparazzov zverejnil pred piatimi rokmi francúzsky bulvárny časopis Closer.

Paríž 3. mája (TASR) - Právni zástupcovia britského princa Williama a jeho manželky Catherine požadujú odškodné 1,5 milióna eur za zverejnenie fotografií, ktoré zachytávali Kate bez horného dielu plaviek. Zábery paparazzov zverejnil pred piatimi rokmi francúzsky bulvárny časopis Closer.

O prípadnom priznaní odškodného rozhodne súd v Nanterre neďaleko Paríža. Obvineniam čelia dvaja zástupcovia časopisu a dvaja fotografi parížskej agentúry, ktorí sú podľa obžaloby zodpovední za zhotovenie záberov. Právnici Williama a Kate ich obvinili z narušenie práva na súkromie.

Vynesenie verdiktu sa očakáva 4. júla, informovala agentúra DPA.

Magazín Closer v roku 2012 zverejnil 14 snímok Kate opaľujúcej sa na terase súkromnej vily počas dovolenky v južnom Francúzsku. Na niektorých z nich bola vojvodkyňa bez horného dielu bikín.

Zábery boli vyhotovené pomocou teleobjektívu bez vedomia Williama a Kate. Fotografi Cyril Moreau a Dominique Jacovides pred francúzskym súdom popreli, že by predmetné snímky urobili oni, a označili sa za nevinné obete zmanipulovaného vyšetrovania.

Obvinení sú aj francúzsky vydavateľ magazínu Laurence Pieau a jeho vlastník Ernesto Mauri. Ani jeden z nich sa na utorkovom pojednávaní nezúčastnil. Ich právni zástupcovia obvinenia z narušenia súkromia odmietajú a zdôrazňujú, že sprievodný článok, ktorý vyšiel spolu s fotkami, prezentoval prominentný pár vo veľmi pozitívnom svetle.

Princ William označil zverejnenie fotografii svojej manželky za šokujúce. Prirovnal ho prenasledovaniu svojej matky, zosnulej princeznej Diany, bulvárnymi médiami pred jej predčasnou smrťou v roku 1997.