Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

YouTube zakázal určité videá o strelných zbraniach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Túto politiku zavádza niekoľko týždňov po hromadnej streľbe na Strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej v meste Parkland v americkom štáte Florida, kde páchateľ zastrelil 17 ľudí.

San Bruno 22. marca (TASR) - Internetová služba YouTube sprísnila podmienky pre zverejňovanie videí o strelných zbraniach. Informovala o tom vo štvrtok samotná firma sídliaca v kalifornskom meste San Bruno.

Internetová služba na zdieľanie videí YouTube, vlastnená spoločnosťou Google, zakázala videá, ktoré poskytujú návod na výrobu strelnej zbrane, munície, veľkokapacitných zásobníkov na náboje a príslušenstva ako napríklad urýchľovačov paľby a tlmičov zvuku.

Zákaz sa týka aj predvádzania postupu divákom, ako nainštalovať príslušenstvo alebo ho upraviť. YouTube takisto zakazuje obsah súvisiaci s predajom strelných zbraní alebo príslušenstva k strelným zbraniam.

YouTube zavádza túto politiku niekoľko týždňov po hromadnej streľbe na Strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej v meste Parkland v americkom štáte Florida, kde páchateľ zastrelil 17 ľudí.

Americká Národná nadácia športovej streľby (NSSF) vyhlásila, že takéto zákazy "porušujú druhý dodatok" Ústavy Spojených štátov. Ten zaručuje občanom právo držať a nosiť zbrane a vytvárať milície. Združenie sa obáva prípadného zablokovania "inštruktážneho obsahu", ktorý poskytuje užitočný návod a zlepšuje zručnosť v narábaní so zbraňami.