Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Zefektívnite činnosť skladu

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Efektívnosť skladu je dôležitá pre každého podnikateľa, ktorý ho využíva pre svoj biznis.

Bratislava 10. februára (OTS) - Pre to, aby ste skladovanie zefektívnili, sa potrebujete zamerať hlavne na tri potrebné oblasti – organizácia v sklade, manipulačná technika v skvelom stave a zároveň príjemné pracovné prostredie pre zamestnancov. Hlavne túto tretiu oblasť uvíta vodič vysokozdvižného vozíka a skladník, no aj zvyšné dve oblasti budú pre nich prospešné. Na čo by ste sa mali zamerať?

Sprehľadnite svoj sklad
Poriadok, každý tovar na svojom mieste, žiadny chaos, žiadni blúdiaci skladníci medzi zásobami a hľadajúci tovar, na ktorý vonku netrpezlivo čaká kamión alebo zákazník. Regály do skladu vás tohto problému zbavia – vytvoria pre každý výrobok svoje miesto a okrem toho zvýšia aj skladovú kapacitu. Špecializované regálové systémy môžu siahať až do výšky niekoľkých desiatok metrov. Samozrejme, že s takýmto nárastom skladovacieho priestoru rastie potreba nových pracovníkov a manipulačnej techniky.

Dostatok techniky a zamestnancov
Základom je dostatočný počet manipulačnej techniky – vysokozdvižné, nízkozdvižné či paletové vozíky – podľa toho, čo potrebujete. Nie je možné mať efektívny sklad, ak maximalizujete priestory, no počet techniky a zamestnancov nezvýšite. Veľmi dôležité je starať sa o technický stav vozíkov – kontrolovať elektromotry, pneumatiky, čistiť hydrauliku a udržiavať ich v dobrej kondícii.

Aby zamestnanci boli spokojní
Dajte si záležať na tom, aby vaši zamestnanci boli spokojní. Práve oni sú srdcom celého skladu. Preto, ak potrebujú ochranné pracovné pomôcky, kúpte im tie najlepšie. Vzduch v sklade je zlý? Zainvestujte do novej vzduchotechniky alebo katalyzátorov. Pýtajte sa na ich názor a zaujímajte sa o ich postrehy. Aj toto vám pomôže zefektívniť chod vášho skladu.