Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Magazín

Živý prenos z raňajok - online stream je novým hitom internetu

Týždeň na webe Foto: Tablet.TV

Deň matiek v podaní celebrít a sociálnych sietí. Hranice sa posúvajú – novým hitom je online sledovanie životov. Internet ovládli sociálne videoexperimenty.

Bratislava 12. mája (TABLET.TV) - Viaceré obsahy z minulého týždňa mali jedno spoločné – týkali sa Dňa matiek. Tento sviatok neobišli ani celebrity, a to prostredníctvom sociálnych sietí.

Aj keď sa občas zdá, že tu už všetko bolo, čo sa týka internetu, hranice sa neustále posúvajú. Novou zábavkou známych tvári je aplikácia Periscope, ktorá od minulého roku patrí pod Twitter. Je podobná napríklad Meerkatu, natočí video a naživo ho ponúkne ostatným užívateľom sietí. Na webe dokonca nájdete známych ľudí rozdelených podľa aplikácie, ktorú na online streamovanie používajú. Zaujímavé je, že aplikácia celebrity dokáže aj vytvoriť. O Amande Oleander z Los Angeles sa hovorí ako o novej Kim Kardashian či ako o kráľovnej Periscopu. Každý pohyb dvadsaťpäťročnej ilustrátorky sledujú v podobe live reality show milióny ľudí.



Internet čím ďalej tým viac zaplavujú aj rôzne sociálne experimenty, ktorých účelom je pohnúť našou ľudskou stránkou. Tak napríklad video s tričkami za 2 eurá si pozrelo už viac než štyri a pol milióna ľudí. Nezisková organizácia Fashion Revolution chcela, aby si ľudia premysleli, aké oblečenie budú nakupovať. O ďalší zo sociálnych experimetov, ktoré narobili v posledných dňoch rozruch, sa postaral vtipkár Joey Salads. Z cudzincov na ulici si uťahoval už rôznymi spôsobmi, avšak toto video s výchovným a morálnym podtónom ho preslávilo snáď najviac. Joey sa v ňom snaží upozorniť na únosy detí, a to tak, že sa o únosy sám pokúsi.