Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Zmrzlináreň venuje novú príchuť zmrzliny na pomoc sýrskym utečencom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zmrzlináreň oznámila, že inšpiráciou pre novú príchuť sa stali obľúbené sýrske koláčiky nazývané maamúl - sladké pečivo z krehkého cesta, ktoré býva plnené datľami, orechmi či figami.

Saratoga Springs 10. októbra (TASR) - Zmrzlináreň v meste Saratoga Springs v americkom štáte New York sa rozhodla venovať novú príchuť zmrzliny sýrskym utečencom a časť zisku darovať na úsilie pomôcť im.

Zmrzlináreň Adirondack v Saratoga Springs oznámila, že inšpiráciou pre novú príchuť sa stali obľúbené sýrske koláčiky nazývané maamúl - sladké pečivo z krehkého cesta, ktoré býva plnené datľami, orechmi či figami. Denník New York Times napísal, že konkrétne v tejto zmrzline sa bude spájať chuť datlí a vlašských orechov.

Nápisy po celej, približne pollitrovej nádobe zmrzliny s novou príchuťou vyzývajú na svornosť a je na nej aj slovo "mier" v angličtine, arabčine a hebrejčine. Zároveň sa na obale nachádza nápis "Všetci sme prisťahovalci".

Denník uviedol, že 50 percent zisku z každej tejto nádoby pôjde humanitárnej organizácii Medzinárodný záchranný výbor (IRC), na jej činnosť zameranú na pomoc sýrskym utečencom.

Nádoby so zmrzlinou s novou príchuťou už dostať v mnohých obchodoch v USA a na internete, informovala dnes agentúra AP.