Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Známy autor historických detektívok zavíta aj s novinkou na Slovensko

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ako prezrádza autor vo videu a rovnako anotácia ku knihe, vo vražednom mysterióznom príbehu bude veľa vrážd, mŕtvych tiel, cintorínov a čitatelia sa veľa dozvedia aj o múmiách a mumifikácii.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Známy autor historických detektívok Oliver Pötzsch zavíta v novembri na Slovensko. "Navštívi knižný veľtrh Bibliotéka a rozhliadne sa aj po Bratislave," informuje na sociálnej sieti vydavateľstvo Ikar. Čitateľom prináša novinku úspešného nemeckého spisovateľa s názvom Hrobár a dievčina.

"Príbeh sa odohráva vo Viedni v roku 1894 a je to ďalší zaujímavý príbeh s inšpektorom Leopoldom von Herzfeldtom z čias, keď sa rodila moderná kriminalistika," približuje vydavateľ knižnú novinku Pötzscha, ktorý priaznivcov historickej detektívky oslovil prvou knihou z hrobárskej série s názvom Hrobárov almanach. Ponúkol v nej "viedenskú kriminálku plnú napätia, mystéria, historických faktov a inteligentných zápletiek" a v tomto štýle napísal aj pokračovanie.

Ako prezrádza autor vo videu a rovnako anotácia ku knihe, vo vražednom mysterióznom príbehu z konca 19. storočia bude veľa vrážd, mŕtvych tiel, cintorínov a čitatelia sa veľa dozvedia aj o múmiách a mumifikácii. "Opäť sa vrátime do Viedne na konci 19. storočia a zistíme niečo aj o sarkofágu, ktorý ukrýva tajomstvo," dodáva PR manažérka vydavateľstva Lucia Čarná.

Potvrdila, že v novembri sa môžu slovenskí fanúšikovia s Pötzschom stretnúť na knižnom veľtrhu v Bratislave. "Podľa jeho slov sa tu rád rozhliadne a prezrie si historické centrum. Veríme, že ho naše cintoríny zaujmú a ďalšie pokračovanie sa možno bude odohrávať v historickom Prešporku," uzavrela.

Oliver Pötzsch sa narodil v roku 1970, od detstva sa zaujímal o krvavú rodinnú históriu. Pri pátraní narazil na mučiace nástroje svojich predkov a výučný list, podľa ktorého jeden z nich veľmi šikovne odsekával hlavy. Okrem toho zistil, že z vlastivedného múzea zmizol v 70. rokoch minulého storočia katov meč ich rodiny a odvtedy sa nenašiel. Jeho román Die Henkerstochter (Katova dcéra) z roku 2008 nominovali na cenu Friedricha Glausera. Pracuje pre bavorský rozhlas a žije v Mníchove.





Video Hrobár a dievčina: