Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Zomrel herec K. Hlušička známy zo seriálu Třicet případů majora Zemana

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Rodák z Prahy, ktorý patril svojho času medzi aktívnych účastníkov Pražského povstania, zomrel vo štvrtok v rodnom meste vo veku 92 rokov na následky rakovinového ochorenia pľúc.

Praha 11. novembra (TASR) - Český herec Karel Hlušička, známy divákom v bývalom Československu i jeho nástupníckych krajinách vďaka seriálom ako Třicet případů majora Zemana alebo Sanitka či celovečerným filmom ako Už zase skáču přes kaluže, Zatykač na královnu, Výstřely v Mariánských lázních alebo Počkám, až zabiješ, už nie je medzi živými.

Rodák z Prahy, ktorý patril svojho času medzi aktívnych účastníkov Pražského povstania a ktorý bol po oslobodení dlhoročným členom štátostrany, zomrel vo štvrtok v rodnom meste vo veku 92 rokov na následky rakovinového ochorenia pľúc.

Informovali o tom tamojšie elektronické, internetové i printové médiá.

Ešte pred necelým mesiacom sa umelec, ktorý bol od roku 1959 členom Divadla S. K. Neumanna, objavil na scéne jeho nástupníckeho subjektu, Divadla Pod Palmovkou, a to v inscenácii Kráľova reč. Jeho posledné vystúpenie poznamenali už zintenzívňujúce sa zdravotné problémy, absolvoval ho na invalidnom vozíčku.

Hlušičkovi udelili v roku 2004 Cenu Františka Filipovského za celoživotné dielo v dabingu.