Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Zomrela Adele Mailerová, bývalá manželka spisovateľa Normana Mailera

Na archívnej snímke z 29. decembra 1960 je svetoznámy americký spisovateľ a príležitostný filmový scenárista i režisér, dvojnásobný laureát Pulitzerovej ceny Norman Mailer (vpravo) so svojou manželkou Adelou. Foto: TASR/AP

Oznámila to jej dcéra Danielle Mailerová s tým, že príčinou smrti jej matky bol zápal pľúc.

New York 24. novembra (TASR) - Adele Moralesová Mailerová, herečka a maliarka, predovšetkým však známa ako bývalá manželka amerického spisovateľa Normana Mailera, zomrela v nedeľu vo veku 90 rokov v newyorskej nemocnici.

Oznámila to v pondelok jej dcéra Danielle Mailerová s tým, že príčinou smrti jej matky bol zápal pľúc, píše agentúra AP.

Adele Mailerová bola druhou manželkou tohto autora bestselleru Nahí a mŕtvi (1948). Vydatá bola zaňho v rokoch 1954-62, pričom v roku 1960 sa stala obeťou jeho násilníckeho činu, ktorý jej následne priniesol nechcenú popularitu.

Mailer ju totiž vtedy dobodal vreckovým nožom na jednom z divokých večierkov, ktoré sa odohrávali v ich byte v newyorskej štvrti Manhattan. Incident vyvolal obrovskú mediálnu pozornosť, pričom samotná Mailerová utrpela vážne poranenia brucha a chrbta a bola v kritickom stave.

Po zotavení však proti manželovi odmietla vzniesť obvinenia, tvrdiac, že tak chcela chrániť ich deti. Dvojica mala spolu dve dcéry a rozviedla sa v roku 1962.